previous arrow
next arrow
Slider

Història

SINOPSIS

En un futur sobre poblat, el protagonista de 78 anys contrau una “malaltia” que el fa rejovenir progressivament, les autoritats intenten tancar tots els regressius en residències per “curar-los” i això l’obliga a passar a la clandestinitat, perseguit per la brigada policial. Ens endinsem en una societat repressora on només deixen tenir un nen per família i la policia secreta vigila constantment.

Durant la seva nova existència el protagonista canvia cíclicament d’identitat i de companya de vida per tal de no ser descobert. Les seves parelles son un reflex del seu estat d’ànim i forma de vida. Ell passa d’una existència guiada per la por a ser descobert, a una nou amor, que quan desapareix és substituït per una dona regressiva com ell amb la que se sincera, però els anys i el rejoveniment el transformen en el seu cuidador.

Manuel de Pedrolo

Manuel de Pedrolo va néixer el primer d’abril de 1918 al llogarret de l’Aranyó, a la Segarra.

Va ser un dels escriptors catalans més importants del segle XX. Va ser molt llegit i, tot i que va destacar com a novel·lista, va cultivar tots els gèneres: poesia, narrativa, teatre, periodisme, assaig… Tots li interessaven, tots li servien per explicar el seu pensament i per a recrear nous mons, que o bé retrataven una societat complexa i reprimida —políticament, sexualment, socialment—, o n’imaginaven una de nova amb unes altres possibilitats, sobretot d’alliberament, personal o col·lectiu. Morirà el 26 de juny de 1990, als setanta-dos anys.

El seu llegat literari, ètic, polític, humà continua entre nosaltres.

www.fundaciopedrolo.cat/

El Regressiu