Slider

Direcció

M’he decidit per tirar endavant aquest ambiciós projecte després de més de 25 anys d’experiència com a muntador i postproductor.  Recordo que quan tenia uns 14 anys vaig llegir la història “el Regressiu”, que em va fascinar des de primer moment.

Ara que la meva carrera com a muntador s’ha vist truncada per una tendinitis crònica, he decidit fer el salt a la direcció d’aquest curtmetratge, posant els 23 anys d’experiència a TV3 fent els tràilers de pel·lícules, sèries, programes, etc. M’agradaria imprimir al curt el ritme i la cura pels detalls que s’imposa en el món del marketing televisiu.

Personalment, sempre he sigut fan de la ficció i de la publicitat, vaig tenir el plaer de treballar amb el Jaume Balagueró a “los sin Nombre” i com a muntador/realització he guanyat 5 Promax per a TV3. Com m’agrada explicar, ara sóc un Pianista que no pot tornar a tocar el piano i es reinventa (com està de moda…).

M’agrada veure que el projecte il·lusiona i engresca, tant a col·laboradors com a professionals d’un gran nivell, ja que sumats farem un gran producte.

La ficció m’ha donat grans moments que segur que hem compartit sense ni conèixer-nos ni tenir afinitats. Ens ha fet sentir herois, hem rigut i plorat a l’hora i ens ha servit per escapar a un món que altres han somiat.

Ara amb aquest curtmetratge espero ser jo el que et transporti i t’emocioni a una història escrita des del passat, que dibuixa un futur diferent, però amb les pors i les formes d’estimar més actuals.

Aprofito aquest moment per agrair a Manuel de Pedrolo, que escrivint aquestes i d’altres històries fes que un adolescent com era jo, dislèxic i inquiet, des de la lectura sabés transportar-me i fer-me imaginar uns mons que són i seran meus, sabent també que són i seran de tots.

Xavier Adan

El Regressiu